Jaké základy potřebuji?

Přemýšlíte, kam domek usadit? Máte již hotové základy? Nechcete nic kopat ani betonovat? Máme pro Vás pár tipů...

jake-zaklady-potrebuji

Pokud ještě nemáte existující základy, je vždy vhodné se s námi poradit.
Postačí vyztužený betonový základ o šířce 10 až 15 cm. Ujistěte se, že základy jsou vždy min. o 5 cm nad úrovní terénu, aby spodní nosníky byly chráněny před půdní vlhkostí a přívalovou vodou.

Pokud již máte základ hotový, vždy zkontrolujte, zda je na 100% úrovni, znamená to v rovině (max. odchylka je +/- 1cm na 10metrů délky základů). To je jeden z nejdůležitějších faktorů, které zaručují dlouhou životnost domku a jeho perfektní fungování. Vždy zajistěte, aby domek nikdy nepřicházel do přímého kontaktu se základy, aby spodní nosníky byly vždy od základu odděleny pomocí základových pásků z kaučuku, základových krokví, podlahových nosníků, fólie zadržující vodu nebo cihlové kamenné zdi.

Pokud jste se rozhodli vyhnout se drahým betonovým základům nebo nechcete na svém pozemku kopat, domky lze postavit na zemní vruty. Jejich výhodou je rychlá a levná realizace, oproti betonovým stavbám, stejně tak možnost stavbu kdykoliv demontovat bez trvalého poškození místa. Zemní vruty umí též velmi dobře vyrovnávat značné nerovnosti nebo výškové rozdíly na daném pozemku.